dato

Nyheden er fra BFC LUNDEGÅRDEN

Old Boys snuppede pokalen

Efter en hård vinteropstart var nogle af klubbens mest farverige hold klar til Kamp 2 om at være klubbens bedste hold.

Old Boys havde revanche efter det klare nederlag i den første prestige match. Der var skiftet markant ud i truppen hos Old Boys der op til kampen havde forstærket sig med blandt andet en af de bærende kræfter fra Veteranernes første sejr. En lovlig men måske noget usportslig aktion fra de hævntørstige Old Boys, da Veteranerne med deres ellers så velorganiseret spilkoncept manglende lige netop denne brik i en ellers bred trup.

Fra kampens start virkede det som om Old Boys havde mest at spille for. Der blev kommunikeret på en måde der gjorde at alle i de nye flotte rød/sorte spilledragter var tændte. Veteranernes tro på egne evner var nok større end deres formåen til at udnytte dem, og trods ihærdige forsøg både fra midten og siderne, så ville bolden ikke ind.

Da de første 15 hæsblæsende minutter var overstået og kampen var mest jævnbyrdig, kommer en situation som former resten af kampens forløb. Veteranerne forsøger sig med et skud udefra som bliver rettet af og Old Boys fremragende målmand får med en hurtig reaktion parerede bolden som springer ud til en holdkammerat som sætter gang i en hurtig omstilling. En smart aktion fra den fremadstormende angriber får fanget Veteranholdets målmand på det forkerte ben og dermed blev det 1-0.

Kort efter øgede Old Boys føringen til 2-0 og ved halvlegens sidste angreb blev det desillusioneret Veteranhold fanget endnu engang i en kontra, og så var det 3-0 ved halvleg.

Veteranerne indledte anden halvleg med en decideret kamikazetaktik, som bestod i at have så mange spillere som muligt i et offensivt presspil mod Old Boys holdets solide defensiv.

Det gav flere gode muligheder til Veteranerne. Men Old Boys målmanden viste flere store redninger i sin nye orange spilledragt, med hurtige reaktioner på flere afrettede skud og gode indgriben ude i feltet på de farlige indlæg. Blandt Veteranerne var der ikke tvivl om at han skulle kåres til Man of the Match.

Taktikken måtte næsten give bagslag, og det skete da også. 10 minutter før tid brød Old Boys igennem på flankerne og satte sømmet i Veteranernes kiste. Endnu et flot mål af de velspillende Old Boys, Og så var den kamp sådan set færdig, og publikum begyndte at sive fra stadion.

I et desperat forsøg på at få reduceret mistede Veteranerne bolden op højt oppe på Old Boys banehalvdel og i en kontra som var taget ud af Fodboldens ABC, blev der spillet med førstegangsberøringer og med et cutback blev angriberen spillet fri og passerede Veteranernes reserve målmand.

Kampen endte hermed 5-0 til Old Boys og Pokalen har for en periode skiftet ejermænd.

Man kan spørge sig selv om forskellen på ude- og hjemmebane kunne have så stor betydning?
Eller spille tidspunktet? Motivationen? Presset fra fansene? Corona? Formen? Der var spillere fra Veteranholdet der ikke havde været på banen siden den store triumf for knap 3 måneder siden.
Måske var det opvarmningen hos Old Boys, hvor Veteranerne var mere optaget af at sætte kameraet i stand til at filme kampen og sætte håret?

Eller er det pga aldersforskellen, som i de udtagne trupper var henholdsvis 35,6 år til Old Boys og 42,2 år til Veteranerne, der gør at de unge havde nemmere ved at vænne sig til klimaet, som denne dag var en vindstille aften omkring frysepunktet i tørvejr, modsat de sidste mange ugers hård blæst og regn.

Ja spørgsmålene var mange og larmen fra Old Boys holdets sejrssang i omklædningsrummet overdøvede Veteranernes verbale ræsonnement om kampens udfald. I nederlagets stund var der vist enighed om at Old Boys var bedst på dagen.