Carlsberg er kendt for sin øl, men deres forskningslaboratorium har også spillet en afgørende rolle i udviklingen af ny viden og teknikker. På TEC i Ballerup kan du tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 deltage i et spændende foredrag, hvor du kan dykke ned i forskningen bag øllets ingredienser.
Videnskabelige gennembrud og bæredygtighedForedraget vil give indblik i Carlsberg Laboratoriums bidrag til naturvidenskaben, herunder opdagelser som rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen. Birgitte Skadhauge og Erik Lund vil også tale om bæredygtig dyrkning af byg og humle samt udviklingen af nye alkoholfri gærtyper.
Klimatolerante fødevarer og historisk DNAEn anden spændende del af foredraget omhandler den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Du vil høre om, hvordan Carlsberg arbejder med at forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimaforhold. Derudover vil der blive fortalt om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indsigt i fortidens klima.
Smagsoplevelser og bonusmaterialeUnder foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som bliver gennemgået. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: TEC - Ballerup, Telegrafvej 9, 2750 Ballerup
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget og pladsreservation: her
Foredraget er arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.
Følg foredragenes nyhedsbrev: her
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her