Søndag den 19. november kl. 10 er der  jazzgudstjeneste i Skovvejskirken, hvor bassisten Mads Vinding medvirker.

Foto: Mads Vinding, bas, som medvirker til jazzgudstjeneste i Skovvejskirken, 19. november kl. 10.
dato

Gudstjenesten vil være som en gudstjeneste plejer at være. Forskellen er blot, at al musikken får en twist af jazz, hvilket gælder både præludiet og salmerne.

Dagens motet af J.S. Bach, "Forgæves er vor kraft og kunst", bliver fremført at koret a cappella, SATB, akkompagneret af Mads Vinding. Under nadveren tager duoen et kendt stykke klassisk musik, "Sicilienne" af Gabriel Faurè", under behandling. Til sidst en mere traditionel dansk efterårssang som postludium, i duo spil mellem Mads Vinding og Peter Brenøe Lange.

Mads Vinding er en legende på den danske jazzscene, og har igennem årene spillet sammen med de fleste store musikere, hvad enten danske eller udenlandske. Han er kendt for sin store musikalitet, præcision, fantastiske teknik og fremragende improvisationer, ligesom han heller ikke afholder sig fra bare at ligge i baggrunden med sin walking bas med et rigtigt godt drive.

Dagen er helliget duosamspillet og kor a cappella musik, som i særdeleshed passer sig godt for rummet og den traditionelle kirkemusikalske tradition, hvilket dog ikke forhindrer, at aktørerne drejer musikken lidt i ”den blå” retning. Gudstjenesten ledes af sognepræst Tonny Aagård Olesen

Kilde: Peter Brenøe Lange
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.