Videnskab og øl: Et indblik i Carlsberg Laboratorium

dato

Kom til et spændende foredrag om videnskaben bag ølbrygning og fremtidens klimatolerante fødevarer. Egebjergklubben inviterer til en aften med indsigtsfulde oplæg og smagsprøver på udvalgte øltyper, tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00.

Carlsberg Laboratorium har gennem årene været en central aktør inden for forskning og udvikling, ikke kun i ølproduktion, men også i videnskabelige opdagelser som rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen. Til dette foredrag har du mulighed for at høre lederen af laboratoriet, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, fortælle om deres arbejde med forædling af byg og humle. De vil også dykke ned i, hvordan spiring af byg kan skabe forskellige malttyper med unikke smagsprofiler.

Fremtidens bæredygtige ølproduktion

Laboratoriet arbejder på at udvikle nye typer gær, der kan gære uden at danne alkohol, hvilket kan revolutionere produktionen af alkoholfrit øl. Denne forskning kan potentielt skabe øl, der bevarer sin smag uden behov for efterbehandlinger.

Klimatilpasning af fødevarer

Foredraget vil også belyse den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Ved hjælp af avanceret teknologi søger forskerne at forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimaforhold. Der vil også blive præsenteret spændende fund af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indsigt i fortidens klimaforhold.

Under foredraget vil deltagerne få serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som vil blive gennemgået i løbet af aftenen. Dette arrangement er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", som streames live fra Aarhus Universitet.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Agernhaven 7, 2750 Ballerup
Entré: 30 kr
Arrangør: Egebjergklubben
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget
Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut