Alarm112
02-05-2020, kl. 06:01

Københavns Vestegns Politi: Nyt fra Ballerup - fredag den 1. maj

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

77-årig kvinde sigtet for butikstyveri i Ballerup

Onsdag den 29. april kl. 13.24 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra skønhedsbutik på Baltorpvej i Ballerup. Butikkens personale havde tilbageholdt en 77-årig kvinde, idet hun havde stjålet et hårprodukt. Patruljen sigtede hende for butikstyveri, som hun erkendte i øjeblikket.

 

32-årig mand sigtet for flere butikstyverier i Hvidovre og Rødovre

Onsdag den 29. april kl. 00.00 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Hvidovrevej i Hvidovre. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 32-årig mand, idet han havde stjålet flere pakker kaffe samt et par sko. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. Manden havde desuden stjålet flere pakker kaffe fra en anden butik i Hvidovre samt flere pakker kød fra en dagligvarebutik i Rødovre Centrum. Han nægtede begge sigtelser i øjeblikket.

 

46-årig mand sigtet for butikstyveri i Hvidovre

En politipatrulje kørte torsdag den 30. april kl. 17.09 til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Hvidovrevej i Hvidovre. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 46-årig mand, idet han havde stjålet diverse Blu-Ray film. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket.

 

Mand og kvinde sigtet for butikstyveri i Hvidovre

Onsdag den 29. april kl. 20.30 rykkede en politipatrulje ud til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Hvidovrevej i Hvidovre. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 38-årig kvinde og en 32-årig mand, idet de havde stjålet et smykke og et tøjstykke. Patruljen sigtede dem for butikstyveri, som de begge erkendte i øjeblikket. 

 

42-årig mand sigtet for butikstyveri i Ishøj

En politipatrulje kørte onsdag den 29. april kl. 15.01 til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Ishøj Lille Torv i Ishøj. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 42-årig mand, idet han havde stjålet en flaske spiritus. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket.

 

Indbrud i værksted i Albertslund

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et indbrud i et værksted sket mellem tirsdag den 28. april kl. 15.12 og onsdag den 29. april kl. 04.25 på Nyvej i Albertslund. Et vindue var opbrudt, og diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i villa i Hvidovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem mandag den 27. april kl. 16.00 og onsdag den 29. april kl. 00.30 på Strandhavevej i Hvidovre. En dør var ulåst, hvorfor der var skaffet sig adgang via denne, og diverse elektronik var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Vær opmærksom på indbrud

Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj.

To mænd udsat for røveri i Taastrup

Onsdag den 29. april kl. 01.15 rykkede en politipatrulje ud til en anmeldelse om et røveri mod to mænd på 21 og 22 år sket på et stisystem ved Spaden C i Taastrup. En gruppe på fem til syv maskerede mænd havde skubbet til de to mænd og stjålet kontanter fra den 21-årige. De to mænd slap med mindre skader. De mistænkte røvere beskrives som ikke etnisk danske mænd iklædt mørkt tøj og maskering for mund og næse. Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

29-årig kvinde sigtet for spirituskørsel i Herlev

Fredag den 01. maj kl. 03.05 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Grønsvinget i Herlev. Et vidne havde set en bilist påkøre hans parkerede bil, hvorfor politiet blev kontaktet. Patruljen standsede bilisten – en 29-årig kvinde – og skønnede hende alkoholpåvirket, hvorfor hun blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Hun erkendte i øjeblikket.

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

 

40-årig mand sigtet for flere lovovertrædelser i Rødovre

En politipatrulje kørte torsdag den 30. april kl. 19.23 til en anmeldelse om mulig besiddelse af en ulovlig kniv ud for Tårnvej i Rødovre. Et vidne havde set en person stå med en kniv, hvorfor politiet blev kontaktet. Patruljen fik standset personen – en 40-årig mand – ved hans knallert og sigtede ham for overtrædelse af knivloven, som han erkendte i øjeblikket. Han blev ligeledes skønnet alkohol – og narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel og narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte spirituskørsel og nægtede narkokørsel i øjeblikket. Manden var desuden frakendt førerretten, hvorfor han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, som han erkendte i øjeblikket.

 

Kørsel i frakendelsestiden kan koste fængselsstraf

Kørsel i frakendelsestiden koster fængsel anden gang. Er du frakendt førerretten, koster det en bøde første gang, du alligevel fører bil. Bødestørrelsen afhænger af din indkomst. F.eks. er bøden 10.000 kroner, hvis du tjener 250.000 kroner årligt. Tjener du 400.000 kroner, er bøden på 16.000 kroner. Anden gang du kører, er straffen 10 dages fængsel, som kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af 30 timers samfundstjeneste. Tredje gang skal man 20 dage i fængsel, og derudover kan bilen konfiskeres. Fjerde gang koster 30 dages fængsel.  

 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten. 
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 
Kilde: Københavns Vestegns Politi
Alarm112
30-04-2020, kl. 06:01

Københavns Vestegns Politi: Nyt fra Ballerup - onsdag den 29. april

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

To drenge taget i butikstyveri i Glostrup

En politipatrulje rykkede tirsdag den 28. april kl. 16.40 til en anmeldelse om et butikstyveri fra byggemarked på Hermods Allé i Glostrup. En butiksdetektiv havde tilbageholdt to 14-årige drenge, idet de havde stjålet lightergas fra butikken. Patruljen afhørte dem i butikstyveri samt kontaktede deres forældre.

 

To piger taget i butikstyveri i Hvidovre

En politipatrulje kørte mandag den 27. april kl. 16.02 til en anmeldelse om et butikstyveri fra butikskæde i Hvidovre Shoppingcenter på Laurits Olsens Vej. En centervagt havde tilbageholdt to piger på 14 og 15 år, idet de havde stjålet flere kosmetikvarer. Patruljen sigtede den 15-årige, som hun erkendte i øjeblikket. Den 14-årige blev ligeledes afhørt i butikstyveri. 

 

Tre mænd sigtet for butikstyveri i Hvidovre

Mandag den 27. april kl. 15.51 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Hvidovrevej i Hvidovre. En butiksdetektiv havde tilbageholdt tre mænd på 51, 43 og 39 år, idet de havde stjålet flere pakker kød. Patruljen sigtede dem for butikstyveri, som de alle nægtede i øjeblikket. 

 

Tyveri fra have i Brøndby

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra have sket mellem søndag den 26. april kl. 19.00 og mandag den 27. april kl. 11.00 på Nybovej i Brøndby. Der var stjålet diverse havemøbler samt krukker. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i villa i Ballerup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem lørdag den 25. april kl. 15.00 og mandag den 27. april kl. 20.30 på Tranemosevej i Ballerup. Et vindue var opbrudt, og diverse smykker, sølvtøj samt cykler var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i villa i Hvidovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem freddag den 24. april kl. 17.00 og mandag den 27. april kl. 11.00 på Dryadevej i Hvidovre. Et vindue var opbrudt, og højtalere var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Vær opmærksom på indbrud

Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj.

 

Tyveri fra personbil i Rødovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en beige Ford Fiesta personbil sket mellem søndag den 26. april kl. 16.00 og mandag den 27. april kl. 06.30 på Valhøjs Alle i Rødovre. En dør var opbrudt, og personlige effekter samt solbriller var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra bilen

1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge 

 

Tyveri fra varebil i Brøndby Strand

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Peugeot Boxer varebil sket mellem søndag den 26. april kl. 20.00 og mandag den 27. april kl. 06.30 på Tranumparken i Brøndby Strand. En rude var knust, og diverse værktøj samt støvsugere var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Tyveri fra varebil i Rødovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Ford Transit varebil sket mellem søndag den 26. april kl. 23.00 og mandag den 27. april kl. 08.00 på Røngård Alle i Rødovre. En rude var knust, og et kreditkort var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

 

34-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Herlev

En politipatrulje standsede mandag den 27. april kl. 17.20 en 34-årig mandlig bilist på Persillehaven i Herlev. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket. 

 

28-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Vallensbæk

En politipatrulje standsede tirsdag den 28. april kl. 11.17 en 28-årig mandlig bilist på Holbækmotorvejen ved Vallensbæk. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han erkendte i øjeblikket.  

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

 

20-årig mand sigtet for kørsel uden førerret og narkokørsel i Herlev

Mandag den 27. april kl. 22.37 standsede en politipatrulje en 20-årig mandlig bilist på Ettehavevej i Herlev. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han erkendte i øjeblikket. Han blev desuden skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket. 

 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 

64-årig sigtet for spirituskørsel i Ballerup

Mandag den 27. april kl. 19.40 standsede en politipatrulje en 64-årig mandlig bilist på Vestbuen i Ballerup. Manden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund. Han erkendte sigtelsen i øjeblikket.

55-årig mand sigtet for spirituskørsel i Søborg

En politipatrulje standsede en 55-årig mandlig bilist på Gladsaxe Ringvej i Søborg mandag den 27. april kl. 17.30. Manden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket.

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

 
Kilde: Københavns Vestegns Politi
Alarm112
28-04-2020, kl. 06:01

Københavns Vestegns Politi: Nyt fra Ballerup - mandag den 27. april

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Brand i to skraldespande i Albertslund

Søndag den 26. april kl. 23.11 rykkede en politipatrulje ud til en anmeldelse om brand i to skraldespande på Roholmsvej i Albertslund. Ved ankomst havde brandvæsenet fået kontrol over branden og slukket den. Ingen kom til skade, og et vidne forklarede, at vedkommende så to mistænkte personer løbe fra stedet. De beskrives som:
A: Kvinde, dansk af udseende, 16-20 år, normal af kropsbygning, langt, lyst hår. Hun var iført mørkt tøj
B: Mand, 16-20 år, mørkhåret. Han var iført mørkt tøj 
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Brand i to personbiler i Søborg

En politipatrulje kørte fredag den 24. april kl. 23.35 til en anmeldelse om brand i to personbiler på Gyngemose Parkvej i Søborg. Ved ankomst havde brandvæsenet fået kontrol over branden og slukket den. Ingen kom til skade, og politiet undersøger årsagen til brandene. Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Tre butikstyverier i Hvidovre

Henover weekenden er der begået tre butikstyverier af forskellige gerningsmænd fra supermarked på Hvidovrevej i Hvidovre. Det ene skete fredag den 24. april kl. 17.15, hvor en butiksdetektiv havde tilbageholdt to mænd på 52 og 44 år, idet de havde stjålet alkohol og tøj fra butikken. Patruljen sigtede dem begge for butikstyveri, som den 44-årige nægtede og den 52-årige erkendte i øjeblikket. Det andet butikstyveri var sket søndag den 26. april kl. 15.45, hvor butikkens personale havde tilbageholdt en 31-årig mand, idet han havde stjålet flere poser nødder. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. Tredje butikstyveri var sket søndag den 26. april kl. 20.23, hvor en butiksdetektiv havde tilbageholdt en 15-årig dreng, idet han havde stjålet energidrikke. Han blev sigtet for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. 

 

85-årig kvinde udsat for tricktyveri i Glostrup

En politipatrulje kørte lørdag den 25. april kl. 11.00 til en anmeldelse om et tricktyveri sket på Diget i Glostrup. Fire personer – en kvinde og tre mænd – havde henvendt sig til en 85-årig kvindelig beboer i hendes lejlighed og påstået, at de omdelte reklamer. De fik adgang til lejligheden og gik hurtigt igen. Kvinden opdagede senere, at diverse kontanter var stjålet. To af de mistænkte tricktyve beskrives som:
A: Kvinde, 30-40 år, 170-180 cm. høj, dansk udseende, mørkt hår, talte dansk, iført maske for munden.
B: Mand, 30-40 år, 170-180 cm. høj, almindelig kropsbygning, mørkhåret
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

90-årig kvinde udsat for tricktyveri i Hedehusene

Lørdag den 25. april kl. 12.40 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et tricktyveri på Nøddebovej i Hedehusene. To personer havde henvendt sig til en 90-årig kvindelig beboer i hendes lejlighed og påstået, at de var fra hjemmeplejen. Den ene person distraherede kvinden, mens den anden gik ind i lejligheden. Personerne gik hurtigt igen, og kvinden opdagede senere, at hendes kreditkort var stjålet. De mistænkte tricktyve beskrives som:
A: Kvinde, dansk af udseende, 30-35 år, 165-170 cm. høj, almindelig kropsbygning, hvid hudfarve, brunt, mellemlangt hår. Hun talte dansk, var iført en hvid t-shirt, mørke bukser samt havde en tatovering på underarmen
B: Mand, spinkel kropsbygning, brun hudfarve, sort, kort hår. Han havde fuldskæg
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Pas på tricktyve

Trick- og gadetyve er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet. Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at følge nogle enkle råd for at beskytte sig mod de langfingrede:
Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig – hjemme og på gaden.
Åben kun døren for folk, du kender. Brug dørspion eller spørg til ærinde uden at åbne. Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere mv. – spørg gerne efter legitimation. Skilt ikke med, du bor alene – skriv kun forbogstav og efternavn på dørskiltet. 
Hold afstand til ukendte personer på gaden, ved indkøb mv. og hold pungen tæt til kroppen. Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig med dit kort.
Gå ikke rundt med store værdier – og lad dem ikke ligge fremme hjemme.
Ring hurtigt til politiet, hvis du oplever noget mistænkeligt: 43 86 14 48 eller 114. Ring Alarm 1-1-2 hvis det sker akut.

 

Indbrud i villa i Albertslund

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem onsdag den 22. april kl. 17.30 og lørdag den 25. april kl. 14.30 på Kvædehaven i Glostrup. Et vindue var opbrudt, og diverse smykker samt kontakter var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i villa i Ballerup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud netop sket fredag den 24. april kl. 07.34 på Syvendehusvej i Ballerup. Et vindue var opbrudt, og diverse møbler var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i villa i Ballerup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem fredag den 24. april kl. 11.00 og søndag den 26. april kl. 10.00 på Egebjerghuse i Ballerup. Et vindue var opbrudt, og diverse smykker samt en bærbar computer var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i villa i Skovlunde

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem fredag den 24. april kl. 22.00 og lørdag den 25. april kl. 08.32 på Ravnsletvej i Skovlunde. En dør var opbrudt, og en varmepude var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Vær opmærksom på indbrud

Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj.

 

Tyveri fra have i Bagsværd

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en have på Ibsvej i Bagsværd sket lørdag den 25. april kl. 23.00, hvor diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

Tyveri fra personbil i Brøndby Strand

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en sort Audi personbil sket lørdag den 25. april kl. 20.45 på Hallingparken i Brøndby Strand, hvor en pung var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.  

Tyveri fra personbil i Søborg

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en Suzuki Celerio personbil sket lørdag den 25. april mellem kl. 15.15 og kl. 16.10 på Gladsaxe Møllevej i Søborg. En rude var knust, og en taske var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

Undgå tyveri fra bilen

1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge 

Tyveri fra varebil i Herlev

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Peugeot Boxer varebil sket mellem lørdag den 25. april kl. 19.00 og søndag den 26. april kl. 11.50 på Hørkær i Herlev. En rude var knust, og en oplader samt en højtaler var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Tyveri fra varebil i Hvidovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en sort Ford Transit Custom varebil sket mellem fredag den 24. april kl. 23.00 og lørdag den 25. april kl. 09.40 på Dryadevej i Hvidovre. En dør var opbrudt, og diverse el-værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

18-årig mand sigtet for flere lovovertrædelser i Brøndby Strand

Fredag den 24. april kl. 08.15 standsede en politipatrulje en 18-årig mandlig bilist på Gammel Køge Landevej i Brøndby Strand. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han nægtede i øjeblikket. Han blev desuden sigtet for overtrædelse af våbenloven, idet han havde en peberspray på sig. Han erkendte i øjeblikket.

34-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Ishøj

En politipatrulje standsede fredag den 24. april kl. 16.37 en 34-årig mandlig bilist på Skovvej i Ishøj. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han erkendte i øjeblikket.

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

19-årig mand sigtet for kørsel uden førerret og narkokørsel i Ishøj

Fredag den 24. april kl. 19.35 standsede en politipatrulje en 19-årig mandlig bilist på Vejlebrovej i Ishøj. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han erkendte i øjeblikket. Han blev ligeledes skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte delvist i øjeblikket. 

30-årig mand sigtet for narkokørsel i Rødovre

En politipatrulje standsede fredag den 24. april kl. 17.28 en 30-årig mandlig bilist på Jyllingevej i Rødovre. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket. 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

26-årig mand sigtet for narkokørsel samt kørsel i frakendelsestiden i Rødovre

En politipatrulje standsede fredag den 24. april kl. 01.15 en 26-årig mandlig bilist på Dæmningen i Rødovre. Manden var frakendt førerretten, hvorfor han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Han blev ligeledes skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket.

Kørsel i frakendelsestiden kan koste fængselsstraf

Kørsel i frakendelsestiden koster fængsel anden gang. Er du frakendt førerretten, koster det en bøde første gang, du alligevel fører bil. Bødestørrelsen afhænger af din indkomst. F.eks. er bøden 10.000 kroner, hvis du tjener 250.000 kroner årligt. Tjener du 400.000 kroner, er bøden på 16.000 kroner. Anden gang du kører, er straffen 10 dages fængsel, som kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af 30 timers samfundstjeneste. Tredje gang skal man 20 dage i fængsel, og derudover kan bilen konfiskeres. Fjerde gang koster 30 dages fængsel.   

21-årig mand sigtet for spirituskørsel i Taastrup

En politipatrulje modtog en anmeldelse om mulig spirituskørsel på Rugkærgårdsvej i Taastrup, søndag den 26. april kl. 02.55. En vaks borger havde set en bilist køre usikkert, hvorfor politiet blev kontaktet. Patruljen standsede bilisten – en 21-årig mand – og skønnede ham alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund. Manden erkendte i øjeblikket.

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

 
Kilde: Københavns Vestegns Politi
Alarm112
23-04-2020, kl. 06:01

Københavns Vestegns Politi: Nyt fra Ballerup - onsdag den 22. april

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Butikstyveri i Glostrup
Mandag den 20-04-2020 kl. 15.59 blev et butikstyveri anmeldt fra en forretning på Hovedvejen i Glostrup. En 22-årig mand fra Høje-Taastrup passerede kasselinjen med et TV. Politiet kom til stedet, hvorefter manden blev sigtet for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket.  

Butikstyveri fra forretning i Ballerup
Tirsdag den 21-04-2020 kl. 16.05 blev et butikstyveri på Baltorpvej i Ballerup anmeldt. En 53-årig kvinde blev sigtet for at have stjålet kosmetik. Hun erkendte i øjeblikket.  

 

To anholdt for at stjæle fiskeliner i Ishøj
Tirsdag den 21-04-2020 kl: 12:36 indgik anmeldelse om, at en supermarked i Ishøjcentret tilbageholdt to mænd mistænkt for butikstyveri. En politipatrulje kørte frem, hvor det viste sig, at to mænd hver havde taget en rulle fiskesnøre og ikke betalt de 219 kroner, som hver rulle kostede. Mændene på 20 og 29 år blev anholdt og kørt til Albertslund Politigård, hvor den 29-årige blev fundet i besiddelse af ca. 4 gram amfetamin. Begge erkendte og blev løsladt. 

 

Kørte for stærkt og uden førerret i Ishøj
Mandag den 20-04-2020 kl. 8.45 kørte en bil i for høj fart ad Industribuen i Ishøj. 
Føreren, en 40-årig mand, blev sigtet for at køre for stærkt. Han blev også sigtet for kørsel uden førerret.

Påkørte holdende bil i Herlev                                                
Mandag den 20-04-2020 kl: 12:07 blev politiet kaldt til Herlev Hovedgade, hvor en bil havde påkørt en anden bil, der holdt stille. Ringe materiel skade, ingen personskade. Føreren af den kørende bil, en 22-årig mand fra Taastrup, blev skønnet påvirket af narkotika, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Han erkendte at have kørt bilen, men nægter narkokørsel.

 

Bilist sigtet for narkokørsel i Rødovre                                                
Tirsdag den 21-04-2020 kl. 3 standsede en patrulje en stationcar på Jyllingevej, hvor den 19-årige mandlige fører blev skønnet påvirket af medicin eller narkotika. Han blev anholdt og kørt til blodprøve på Albertslund Politigård. Han nægtede narkokørsel.

 

Cyklist påkørt i højresvingsulykke i Søborg                                                     
Tirsdag den 21-04-2020 kl: 07:51 fik Københavns Vestegns Politi et alarmopkald om, at en kvindelig cyklist var påkørt af en bil på Gladsaxe Ringvej. Ambulance var på vej til stedet. Det viste sig, at bilist under højresving havde påkørt en ligeudkørende 27-årig kvinde på cykel. Cyklisten havde smerter og blev kørt på skadestuen. Politipatruljen rejste sigtelse mod bilisten for at overtræde sin vigepligt. 

 

Solouheld i Hvidovre 
Tirsdag den 21-04-2020 kl. 20.12 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld ved Avedøre Station. Politiet kom til stedet. Føreren af bilen havde mistet herredømmet over bilen i forbindelse med et venstresving. Der skete umiddelbart ingen personskade. 

Forsøg på indbrud i kiosk i Gladsaxe                      
Mandag den 20-04-2020 kl. 01:55 kørte en hundepatrulje til anmeldelse om indbrud i en kiosk ved Gladsaxevej og Mars Allé. Her viste det sig, at en brosten var kastet igennem en rude men at tyven ikke var kommet ind. Københavns Vestegns Politi hører gerne fra vidner – kontakt telefon 43 86 14 48.

 

Brand i bil i Hvidovre                                                                     
Tirsdag den 21-04-2020 kl: 01:58 indgik anmeldelse om brand i en bil på Hvidovregade. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor en personbil udbrændte og forårsagede skader på to andre biler i nærheden. Brandårsagen er p.t. ikke klarlagt, men politiet hører gerne fra vidner, som måtte have set eller hørt noget. Kontakt Københavns Vestegns Politi på telefon 4386 1448.

 

Brand i storskrald i Rødovre                                                                    
Tirsdag den 21-04-2020 kl: 00:51 indgik anmeldelse om ild i to bunker storskrald på kørebanen i hver ende af Karlskær Alle. Gode naboer og brandvæsen fik slukket ilden. Tre drenge på 16-18 år i mørkt tøj, den ene med hættetrøje og hætten trukket op over hovedet, blev set løbe væk fra branden i den nordlige ende af alléen. De blev uden held eftersøgt af en hundepatrulje. Københavns Vestegns Politi hører gerne fra vidner eller andre med oplysninger i sagen. Kontakt telefon 4386 1448.

 

 

 

 
Kilde: Københavns Vestegns Politi
Alarm112
13-04-2020, kl. 06:01

Netdøgnrapport gældende 8.-12. april 2020

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

32-årig mand sigtet for butikstyveri i Brøndby Strand

Torsdag den 9. april kl. 19.25 kørte en politipatrulje ud til en anmeldelse om et butikstyveri fra dagligvarebutik i Brøndby Strand Centrum. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 32-årig mand, idet han havde stjålet diverse chokolade samt bouillon fra butikken. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. 

 

34-årig kvinde sigtet for butikstyveri i Glostrup

Lørdag den 11. april kl. 10.27 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked i Glostrup Shopping Center. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 34-årig kvinde, idet hun havde stjålet en computertaske. Patruljen sigtede hende for butikstyveri, som hun erkendte i øjeblikket.

 

To personer sigtet for butikstyveri i Herlev

Onsdag den 8. april kl. 16.00 rykkede en politipatrulje ud til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Herlev Bygade i Herlev. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 35-årig mand og en 43-årig kvinde, idet de havde stjålet henholdsvis deodorant og strømper fra butikken. Patruljen sigtede dem begge for butikstyveri, som kvinden erkendte i øjeblikket, og manden nægtede i øjeblikket.

 

19-årig mand sigtet for overtrædelse af færdselsloven i Hvidovre

En politipatrulje kørte onsdag den 8. april kl. 06.38 til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Avedøre Havnevej i Hvidovre. En 19-årig mandlig bilist skulle foretage et højresving i et kryds, hvor han overså en 36-årig kvindelig cyklist, hvorfor der skete et sammenstød. Kvinden slap med mindre skader, og manden blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet han ikke havde overholdt hans vigepligt. Han erkendte i øjeblikket.

 

34-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Albertslund

Lørdag den 11. april kl. 11.00 standsede en politipatrulje en 34-årig mandlig bilist på Roskildevej i Albertslund. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket. 

 

27-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Brøndby Strand

Lørdag den 11. april kl. 07.31 standsede en politipatrulje en 27-årig mandlig bilist på Strandesplanaden i Brøndby Strand. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han erkendte i øjeblikket.

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

 

44-årig mand sigtet for kørsel uden førerret samt spirituskørsel i Albertslund

En politipatrulje kørte onsdag den 8. april kl. 18.53 til en anmeldelse om mulig spirituskørsel på Herstedvestervej i Albertslund. En vaks borger havde bemærket en bilist køre usikkert, hvorfor politiet blev kontaktet. Patruljen standsede bilisten – en 44-årig mand – og skønnede ham alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han ligeledes blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte kørsel uden førerret i øjeblikket og erkendte spirituskørsel delvist i øjeblikket.

 

48-årig mand sigtet for spirituskørsel i Brøndby

Lørdag den 11. april kl. 14.50 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Kirkebakken i Brøndby. Et vidne havde set en bilist påkøre en parkeret bil på en parkeringsplads, hvorfor politiet blev kontaktet. Patruljen tog kontakt til bilisten – en 48-årig mand – og skønnede ham alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte delvist i øjeblikket.

 

43-årig mand sigtet for spirituskørsel i Brøndby

En politipatrulje standsede torsdag den 9. april kl. 21.50 en 43-årig mandlig bilist på Roskildevej i Brøndby. Patruljen skønnede ham alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket. 

 

54-årig mand sigtet for spirituskørsel i Rødovre

En politipatrulje standsede onsdag den 8. april kl. 00.10 en 54-årig mandlig bilist på Kærbyvej i Rødovre. Manden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket. 

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

 

19-årig mand sigtet for kørsel uden førerret samt narkokørsel i Albertslund

Torsdag den 9. april kl. 10.23 standsede en politipatrulje en 19-årig mandlig bilist på Vridsløsevej i Albertslund. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han erkendte i øjeblikket. Han blev desuden skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket. 

 

21-årig mand sigtet for narkokørsel i Albertslund

Lørdag den 11. april kl. 02.21 bragte en politipatrulje en 21-årig mandlig bilist til rutinemæssig standsning på Herstedvestervej i Albertslund. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund. Han blev desuden sigtet for at være i besiddelse af narko. Han erkendte narkokørsel delvist og erkendte at være i besiddelse af stoffer i øjeblikket.

 

21-årig mand sigtet for narkokørsel i Herlev

Fredag den 10. april kl. 04.40 bragte en politipatrulje en 21-årig mandlig bilist til rutinemæssig standsning på Herlev Hovedgade i Herlev. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til Albertslund politigård til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket.

 

18-årig mand sigtet for narkokørsel i Vallensbæk Strand

En politipatrulje standsede torsdag den 9. april kl. 20.47 en 18-årig mandlig bilist på Vallensbæk Strandvej i Vallensbæk Strand. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han blev ligeledes sigtet for at være i besiddelse af narko. Manden erkendte begge sigtelser i øjeblikket. 

 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 

Tyveri fra varebil i Ballerup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en sort Nissan Primaster varevogn sket mellem fredag den 10. april kl. 18.00 og lørdag den 11. april kl. 17.00 på Ballerup Boulevard i Ballerup. En rude var knust, og diverse el-værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Tyveri fra varebil i Taastrup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en sort Volkswagen Transporter varebil sket fredag den 10. april mellem kl. 01.00 og kl. 10.45 på Rønnevangshusene i Taastrup. En rude var knust, og diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

Tyveri fra personbil i Kongens Lyngby

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Citroën personbil sket onsdag den 8. april mellem kl. 08.30 og kl. 14.50 på Bagsværd Møllevej i Kongens Lyngby. En rude var knust, og en radio var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Tyveri fra personbil i Søborg

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en sort Mercedes A personbil sket mellem onsdag den 8. april kl. 20.00 og torsdag den 9. april kl. 11.00 på Novembervej i Søborg. En rude var knust, og diverse solbriller samt en sportstaske var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Undgå tyveri fra bilen

1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge 

 

Indbrud i villa i Hedehusene

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem onsdag den 8. april kl. 16.00 og fredag den 10. april kl. 13.00 på Mølleager i Hedehusene. Et vindue var opbrudt, og diverse smykker var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Vær opmærksom på indbrud

Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj

 

98-årig mand udsat for tricktyveri i Taastrup

Onsdag den 8. april kl. 10.40 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et tricktyveri på Sankt Olavs Alle i Taastrup. En ukendt kvinde havde henvendt sig til en 98-årig mand i hans lejlighed og påstået, at hun var fra hjemmeplejen. Manden lukkede hende ind, hvorefter hun hurtigt forlod stedet igen. Manden opdagede senere, at han manglede diverse kontanter. Den mistænkte tricktyv beskrives som:
A: Kvinde, ikke etnisk dansker af udseende, 30-35 år, 160-165 cm høj, spinkel kropsbygning, brun hårfarve. Hun talte dansk med accent. 
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Pas på tricktyve

Trick- og gadetyve er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet. Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at følge nogle enkle råd for at beskytte sig mod de langfingrede:
Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig – hjemme og på gaden.
Åben kun døren for folk, du kender. Brug dørspion eller spørg til ærinde uden at åbne. Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere mv. – spørg gerne efter legitimation. Skilt ikke med, du bor alene – skriv kun forbogstav og efternavn på dørskiltet. 
Hold afstand til ukendte personer på gaden, ved indkøb mv. og hold pungen tæt til kroppen. Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig med dit kort.
Gå ikke rundt med store værdier – og lad dem ikke ligge fremme hjemme.
Ring hurtigt til politiet, hvis du oplever noget mistænkeligt: 43 86 14 48 eller 114. Ring Alarm 1-1-2 hvis det sker akut.

Kilde: Københavns Vestegns Politi
Alarm112
06-04-2020, kl. 06:00

Netdøgnrapport gældende 3.-5. april 2020

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

39-årig mand sigtet for flere lovovertrædelser i Ballerup

Fredag den 3. april kl. 15.49 rykkede en politipatrulje ud til en anmeldelse om en 39-årig mand som var urolig over for et personale fra supermarked på Baltorpvej i Ballerup. Butikkens personale havde tilbageholdt manden, idet han havde stjålet legetøj fra butikken. Manden havde desuden truet personalet med en kniv. Ingen kom til skade, og patruljen sigtede og anholdte ham for butikstyveri, overtrædelse af knivloven samt trusler samt våbenloven, idet han havde et knojern på sig. Han nægtede alle fire sigtelser. 

 

14-årig dreng taget i butikstyveri i Glostrup

En politipatrulje kørte fredag den 3. april kl. 20.10 til en anmeldelse om et butikstyveri fra dagligvarebutik på Hovedvejen i Glostrup. Butikkens personale havde tilbageholdt en 14-årig dreng, idet han havde stjålet chokoladepakker fra butikken. Patruljen afhørte ham i butikstyveri samt kontaktede hans forældre.

 

36-årig mand sigtet for butikstyveri i Rødovre

En politipatrulje kørte fredag den 3. april kl. 16.47 til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked i Rødovre Centrum. Butikkens personale havde tilbageholdt en 36-årig mand, idet han havde stjålet diverse dagligvarer fra butikken. Patruljen sigtede manden for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. 

 

Tyveri fra villa i Brøndby Strand

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket fredag den 3. april mellem kl. 00.00 og kl. 07.00 på Guldborgvej i Brøndby Strand. Diverse havemøbler var blevet stjålet fra villaens have. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i lejlighed i Søborg

Fredag den 3. april kl. 16.22 modtog Københavns Vestegns Politi om et indbrud i en lejlighed netop sket på Provst Betzons Vej i Søborg. Et vindue var opbrudt, og diverse kontanter samt en computer var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i villa i Herlev

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket søndag den 5. april mellem kl. 00.20 og kl. 00.35 på Ametystvej i Herlev. En beboer til villaen havde vågnet af larm, hvorfor han stod op og så en ukendt person løbe hurtigt fra stedet. Den mistænkte indbrudstyv havde knust en rude og beskrives som:
A: Mand, ung af udseende, 180-185 cm. høj, spinkel kropsbygning. Han var iført en grå fleece lignende trøje, grå bukser og mørkeblå, rund strikhue.
Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Vær opmærksom på indbrud

Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj.

 

Tyveri fra varebil i Herlev

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en blå Renault Traffic sket fredag den 3. april mellem kl. 00.00 og kl. 06.00 på Emtedalen i Herlev. Diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. ør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

 

Tyveri fra personbil i Herlev

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et stjålet hjul fra en sølvgrå Hyundai Getz personbil, hvor et hjul var stjålet sket mellem torsdag den 2. april kl. 17.30 til fredag den 3. april kl. 11.00 på Carl Nielsens Plads i Herlev. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra bilen

1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge

 

23-årig mand sigtet for flere overtrædelser af færdselsloven i Ishøj

Fredag den 3. april kl. 18.35 standsede en politipatrulje en 23-årig mandlig bilist på Vejlebrovej i Ishøj. Manden anvendte ikke sikkerhedssele, hvorfor han blev sigtet for dette. Han erkendte i øjeblikket. Han blev ligeledes sigtet for kørsel i frakendelsestiden, idet han var frakendt førerretten. Han erkendte i øjeblikket. Manden blev desuden skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket.

 

Kørsel i frakendelsestiden kan koste fængselsstraf

Kørsel i frakendelsestiden koster fængsel anden gang. Er du frakendt førerretten, koster det en bøde første gang, du alligevel fører bil. Bødestørrelsen afhænger af din indkomst. F.eks. er bøden 10.000 kroner, hvis du tjener 250.000 kroner årligt. Tjener du 400.000 kroner, er bøden på 16.000 kroner. Anden gang du kører, er straffen 10 dages fængsel, som kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af 30 timers samfundstjeneste. Tredje gang skal man 20 dage i fængsel, og derudover kan bilen konfiskeres. Fjerde gang koster 30 dages fængsel.  

 

21-årig mand sigtet for kørsel uden førerret samt narkokørsel i Vallensbæk

En politipatrulje standsede fredag den 3. april en 21-årig mandlig bilist kl. 18.40 på Jydekrogen i Vallensbæk. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han blev ligeledes skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede begge sigtelser i øjeblikket. 

 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 

34-årig mand sigtet for kørsel uden førerret samt hastighedskørsel i Ishøj

Lørdag den 4. april kl. 18.11 standsede en politipatrulje en 34-årig mandlig bilist på Køge Bugt Motorvejen ved Ishøj, idet han kørte hurtigere det tilladte. Manden blev sigtet for dette, som han nægtede i øjeblikket. Han blev ligeledes sigtet for kørsel uden førerret, idet han ikke havde kørekort. Han erkendte i øjeblikket. 

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf.

 

69-årig mand sigtet for spirituskørsel i Søborg

Lørdag den 4. april kl. 17.37 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om mulig spirituskørsel på Batterivej i Søborg. En vaks borger havde set en bilist drikke en øl og køre, hvorfor politiet blev kontaktet. Den mistænkte bilist – en 69-årig mand – blev standset og skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede sigtelsen.

 

31-årig mand sigtet for spirituskørsel i Hvidovre

En politipatrulje blev lørdag den 4. april kl. 23.35 sendt til en anmeldelse om mulig spirituskørsel på Holbækmotorvejen ved Hvidovre. En vaks borger havde set en bilist køre usikkert, hvorfor politiet blev kontaktet. Patruljen fik standset bilisten – en 31-årig mand – og skønnede ham alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket.

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

 
Kilde: Københavns Vestegns Politi
Alarm112
04-04-2020, kl. 06:01

Netdøgnrapport gældende 1.-3. april 2020

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

23-årig mand sigtet for butikstyveri i Albertslund

Torsdag den 2. april kl. 13.12 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Nordmarks Alle i Albertslund. Butikkens personale havde tilbageholdt en 23-årig mand, idet han havde stjålet en powerbank. Patruljen sigtede ham for butikstyveri.  

 

29-årig kvinde sigtet for butikstyveri i Glostrup

En politipatrulje kørte torsdag den 2. april kl. 16.03 til en anmeldelse om et butikstyveri fra elektronikbutik på Hovedvejen i Glostrup. Butikkens personale havde tilbageholdt en 29-årig kvinde, idet hun havde stjålet en hårtørrer. Patruljen sigtede hende for butikstyveri, som hun erkendte i øjeblikket.

 

54-årig mand sigtet for butikstyveri i Rødovre

Onsdag den 1. april kl. 11.17 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked i Rødovre Centrum. Butikkens personale havde tilbageholdt en 54-årig mand, idet han havde stjålet diverse spiritus fra butikken. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. 

 

34-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Albertslund

En politipatrulje standsede onsdag den 1. april kl. 18.00 en 34-årig mandlig bilist på Motorring 4 ved Albertslund. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket. 

 

26-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Albertslund

En politipatrulje standsede onsdag den 1. april kl. 18.50 en 26-årig mandlig bilist på Motorring 4 ved Albertslund. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket. 

 

18-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Albertslund

Torsdag den 2. april kl. 03.55 standsede en politipatrulje en 18-årig mandlig bilist på Roskildevej i Albertslund. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket. 

 

18-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Brøndby Strand

Onsdag den 1. april standsede en politipatrulje en 18-årig mandlig bilist på Gammel Køge Landevej i Brøndby Strand. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han nægtede i øjeblikket.

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

 

20-årig mand sigtet for kørsel uden førerret samt narkokørsel i Taastrup

En politipatrulje standsede torsdag den 2. april kl. 02.00 en 20-årig mandlig bilist på Vejtoften i Taastrup. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han blev desuden skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel, som han nægtede i øjeblikket. En 20-årig mandlig passager blev ligeledes sigtet for at være i besiddelse af narko, som han erkendte i øjeblikket. Den 20-årige sigtede narkobilist blev kørt til Albertslund politigård til blodprøver.

 

26-årig mand sigtet for narkokørsel i Brøndby

Torsdag den 2. april kl. 17.15 standsede en politipatrulje en 26-årig mandlig bilist på Gillesager i Brøndby. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket.

 

27-årig mand sigtet for narkokørsel i Brøndby Strand

Onsdag den 1. april kl. 17.46 bragte en politipatrulje en 27-årig mandlig bilist til rutinemæssig standsning på Strandesplanaden i Brøndby Strand. Han blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket.

 

21-årig mand sigtet for narkokørsel i Rødovre

Torsdag den 2. april kl. 01.32 standsede en politipatrulje en 21-årig mandlig bilist på Roskildevej i Rødovre. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket. 

 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 

Tyveri fra varebil i Albertslund

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Renault Traffic varebil sket mellem tirsdag den 31. marts kl. 17.00 og onsdag den 1. april kl. 06.00 på Rydagervej i Albertslund. En dør var opbrudt, og diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Tyveri fra varebil i Hvidovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en Fiat Ducato varebil sket mandag den 30. marts mellem kl. 16.30 og kl. 18.30 på Trædrejerporten i Hvidovre. En dør var opbrudt, og diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

 

23-årig mand sigtet for overtrædelse af færdselsloven i Hvidovre

En politipatrulje rykkede torsdag den 2. april kl. 10.20 ud til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Avedøre Enghavevej i Hvidovre. En 23-årig mandlig bilist kørte ligeud i et kryds og overså en 45-årig kvindelig bilist, hvorfor der skete et sammenstød. Kvinden slap med mindre skader og blev kørt på hospitalet til undersøgelser. Manden blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet han ikke havde overholdt hans vigepligt. Han erkendte i øjeblikket.

Kilde: Københavns Vestegns Politi
Alarm112
02-04-2020, kl. 06:01

Netdøgnrapport gældende 30. marts - 01. april 2020

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Tyveri fra byggeplads i Ballerup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en byggeplads på Telegraf i Ballerup sket mellem lørdag den 28. marts kl. 18.00 og mandag den 30. marts kl. 06.00. En container var opbrudt, og diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Indbrud i villa i Taastrup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mandag den 30. marts mellem kl. 01.30 og kl. 07.00 på Birkehegnet i Taastrup. Et vindue var opbrudt, og diverse smykker var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

Vær opmærksom på indbrud

Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj.

 

Tyveri fra to personbiler i Kongens Lyngby

Københavns Vestegns Politi modtog to anmeldelser om tyveri fra personbiler sket mandag den 30. marts på Nybrovej i Kongens Lyngby. Det ene tyveri var sket mellem kl. 17.15 og kl. 18.30. En rude på en sort Opel Corsa var knust, og taske samt en pung var stjålet. Det andet tyveri var sket mellem kl. 15.00 og kl. 17.35. En rude var knust på en sort Mitsubishi, og en taske med personlige effekter og kreditkort var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra bilen

1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge 

 

Tyveri fra varebil i Bagsværd

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Citroën Berlingo van sket mandag den 30. marts mellem kl. 16.00 og kl. 17.15 på Slotsparken i Bagsværd. Et vindue var opbrudt, og en taske med personlige effekter og kreditkort var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

 

Brand i knallert i Brøndby Strand

En politipatrulje kørte mandag den 30. marts kl. 23.17 til en anmeldelse om en brand i en knallert på Brøndbyvester Boulevard i Brøndby Strand. Brandvæsenet fik branden under kontrol og slukket hurtigt for den, og ingen kom til skade under hændelsen. 
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

29-årig kvinde udsat for tyveri i Brøndby Strand

Søndag den 29. marts kl. 19.30 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et tyveri på Strandesplanaden i Brøndby Strand. En 29-årig kvinde kom gående ad en sti omkring Kisumparken og Ulsøparken, hvor to mænd på en knallert kørte forbi og rev kvindens taske af hendes skulder. Kvinden kom ikke til skade under hændelsen. Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Undgå tyveri

Gem pung og nøgler i en lukket lomme (ikke i baglommen og ikke i rygsæklomme)
Brug evt. en pengekat eller et pengebælte under overtøjet
Gå med tasken på armen i stedet for i hånden – og sæt den ikke fra dig
Tag et net eller en plasticpose med på indkøb i stedet for tasken
Undgå store pengebeløb i din taske. Brug hævekort
Tag kun de hævekort med, som du skal bruge
Hold hånden for, når du indtaster din kode til dankort. Tyvene prøver at lure din kode af for at stjæle din pung bagefter

 

22-årig kvinde sigtet for kørsel uden førerret i Glostrup

En politipatrulje standsede mandag den 30. marts kl. 00.25 en 22-årig kvindelig bilist på Hovedvejen i Glostrup. Kvinden havde ikke kørekort, hvorfor hun blev sigtet for kørsel uden førerret. Hun nægtede i øjeblikket. 

 

20-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Herlev

Mandag den 30. marts kl. 02.15 standsede en politipatrulje en 20-årig mandlig bilist på Tvedvangen i Herlev. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket. 

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

 

30-årig mand sigtet for flere overtrædelser af færdselsloven i Hvidovre

Mandag den 30. marts kl. 00.40 bragte en politipatrulje en 30-årig mandlig bilist til rutinemæssig standsning på Hvidovregade i Hvidovre. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket. Han blev ligeledes skønnet narko- og alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel og spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte begge sigtelser i øjeblikket. 

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel.

 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 

To mænd sigtet for tyveri i Rødovre

Tirsdag den 31. marts kl. 00.56 modtog en politipatrulje en anmeldelse om et igangværende indbrud i en dagligvarebutik på Roskildevej i Rødovre. Ved ankomst standsede patruljen to mænd på 53 og 40 år på stedet. De blev begge sigtet for tyveri, idet de havde stjålet havegenstande fra butikken. De erkendte begge tyveriet. Mændene blev ligeledes sigtet for endnu et tyveri, idet de havde to cykler, som ikke tilhørte dem. De erkendte delvist. Den 40-årige blev desuden sigtet for at være i besiddelse af narko, som han erkendte i øjeblikket.  

 
Kilde: Københavns Vestegns Politi
Alarm112
30-03-2020, kl. 06:00

Netdøgnrapport gældende 27.-29. marts 2020

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

56-årig mand sigtet for butikstyveri i Ballerup

Fredag den 27. marts kl. 16.41 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Baltorpvej i Ballerup. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 56-årig mand, idet han havde stjålet et par sko. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. 

 

60-årig mand sigtet for butikstyveri i Rødovre

Fredag den 27. marts kl. 16.42 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked i Rødovre Centrum. Butikkens personale havde tilbageholdt en 60-årig mand, idet han havde stjålet spiritus og kød fra butikken. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. 

 

Tyveri fra varebil i Ballerup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en Toyota RAV4 sket lørdag den 28. marts mellem kl. 15.45 og kl. 17.10 på Kildesvinget i Ballerup. En rude var knust, og en pung var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

 

Tyveri fra personbil i Søborg

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en sort Mercedes-Benz E sket lørdag den 28. marts mellem kl. 12.30 og kl. 12.45 på Gladsaxe Møllevej i Søborg. En rude var knust, og en pung samt en mobiltelefon var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Tyveri fra personbil i Søborg

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en VW Touran personbil sket mellem mandag den 23. marts kl. 17.30 og fredag den 27. marts kl. 09.00 på Højmarksvej i Søborg. Diverse solbriller samt kontanter var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Undgå tyveri fra bilen

1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge 

 

16-årig dreng sigtet kørsel uden førerret i Brøndby Strand

Fredag den 27. marts kl. 19.30 standsede en politipatrulje en 16-årig dreng på Dyringparken i Brøndby Strand. Drengen havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket.

 

29-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Brøndby

En politipatrulje standsede en 29-årig mandlig bilist fredag den 27. marts kl. 10.30 på Kirkebakken i Brøndby, idet han benyttede håndholdt telefon. Manden blev sigtet for dette, som han erkendte i øjeblikket. Han blev ligeledes sigtet for kørsel uden førerret, idet han ikke havde kørekort. Han erkendte i øjeblikket. 

 

19-årig mand sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret i Brøndby Strand

En politipatrulje standsede lørdag den 28. marts kl. 14.15 en 19-årig mandlig bilist på Strandskolevej i Brøndby Strand. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket. Patruljen skønnede ham desuden narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte delvist i øjeblikket. Han blev ligeledes sigtet for at være i besiddelse af narko, som han erkendte i øjeblikket.

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

 

19-årig mand sigtet for flere overtrædelser af færdselsloven i Ishøj

En politipatrulje standsede fredag den 27. marts kl. 02.57 en 19-årig mandlig bilist på Ishøj Boulevard i Ishøj, idet han kørte over for rødt lys. Manden blev sigtet for dette, som han erkendte i øjeblikket. Han blev ligeledes sigtet for kørsel uden førerret, idet han ikke havde kørekort. Han erkendte i øjeblikket. Manden blev desuden skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund. Han nægtede i øjeblikket.

 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 

31-årig mand sigtet for spirituskørsel i Vallensbæk Strand

Fredag den 27. marts kl. 22.05 bragte en politipatrulje en 31-årig mandlig bilist til rutinemæssig standsning på Søvej i Vallensbæk Strand. Manden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket. 

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

 

Indbrud i villa i Søborg

Fredag den 27. marts kl. 22.00 modtog Københavns Vestegns Politi en anmeldelse om et villaindbrud netop sket på Nordtoftevej i Søborg, hvor et vindue var opbrudt. Et vidne havde set en mistænkelig person bryde ind i villaen, hvorfor politiet blev kontaktet. Den mistænkelige indbrudstyv beskrives som en mand, 170-180 cm. høj, iført sort tøj.
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Indbrud i villa i Taastrup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem onsdag den 25. marts kl. 14.00 og lørdag den 28. marts kl. 14.30 på Baunevej i Taastrup. Et vindue var opbrudt, og diverse kontanter samt smykker var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Vær opmærksom på indbrud

Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj.

Kilde: Københavns Vestegns Politi
Alarm112
26-03-2020, kl. 06:00

Netdøgnrapport gældende 23.-25. marts 2020

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Ballerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

51-årig kvinde sigtet for butikstyveri i Ishøj

Mandag den 23. marts kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra detailhandel på Ishøj Østergade i Ishøj. Butikkens personale havde tilbageholdt en 51-årig kvinde, idet hun havde stjålet en creme. Patruljen sigtede hende for butikstyveri, som hun erkendte i øjeblikket.

 

76-årig kvinde udsat for tricktyveri i Ballerup

En politipatrulje rykkede tirsdag den 24. marts kl. 12.41 til en anmeldelse om tricktyveri på Centrumgaden i Ballerup. To ukendte personer havde fulgt efter og danset rundt om en 76-årig kvinde, hvorfor hun blev distraheret. Hun opdagede senere, at hendes pung var blevet stjålet. De mistænkte tricktyve beskrives som en kvinde og en mand af østeuropæisk udseende, 20-25 år. Kvinden havde langt, sort hår, og manden havde kort, sort hår. De var begge af almindelig kropsbygning og kørte væk i en sort personbil. 
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

70-årig mand udsat for tricktyveri i Søborg

Mandag den 23. marts kl. 13.00 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et tricktyveri i en lejlighed på Vadbo i Søborg. En 70-årig mandlig beboer havde haft besøg en ukendt mand der påstod, at han skulle tjekke nogle stikkontakter i lejligheden, hvorfor den 70-årige lukkede ham ind. Manden gik hurtigt igen, og den 70-årige opdagede, at han manglede to punge. Den mistænkte tricktyv beskrives som:
A: Mand, østeuropæisk udseende, 35-40 år, 170-175 cm. høj, almindelig kropsbygning, hvid hudfarve, sort hår. Han talte dansk med accent og medbragte en skruetrækker.
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Pas på tricktyve

Trick- og gadetyve er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet. Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at følge nogle enkle råd for at beskytte sig mod de langfingrede:
Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig – hjemme og på gaden.
Åben kun døren for folk, du kender. Brug dørspion eller spørg til ærinde uden at åbne. Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere mv. – spørg gerne efter legitimation. Skilt ikke med, du bor alene – skriv kun forbogstav og efternavn på dørskiltet. 
Hold afstand til ukendte personer på gaden, ved indkøb mv. og hold pungen tæt til kroppen. Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig med dit kort.
Gå ikke rundt med store værdier – og lad dem ikke ligge fremme hjemme.
Ring hurtigt til politiet, hvis du oplever noget mistænkeligt: 43 86 14 48 eller 114. Ring Alarm 1-1-2 hvis det sker akut.

 

Tyveri fra varebil i Brøndby

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra sort Transporter VW varebil sket mellem mandag den 23. marts kl. 16.00 og tirsdag den 24. marts kl. 16.50 på Brøndby Nord Vej i Brøndby. En dør var opbrudt, og diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Tyveri fra varebil i Søborg

Københavns Vestegns modtog en anmeldelse om et tyveri fra en Fiat Ducato varebil sket mellem søndag den 22. marts kl. 00.00 og mandag den 23. marts kl. 06.30 på Tinghøjvej i Søborg. En dør var opbrudt, og diverse maskiner samt el-værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Tyveri fra varebil i Rødovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Ford Transit Connect varebil sket mellem fredag den 20. marts kl. 23.00 og lørdag den 21. marts kl. 07.00 på Ejbyvej i Rødovre. En dør var opbrudt, og diverse el-værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

 

Tyveri fra personbil i Rødovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en Audi personbil sket mellem søndag den 22. marts kl. 08.00 og mandag den 23. marts kl. 08.00 på Krarupvej i Rødovre. Et par solbriller samt diverse kontanter var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra bilen

1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge 

 

60-årig kvinde sigtet for overtrædelse af færdselsloven i Måløv

Mandag den 23. marts kl. 16.32 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Måløv Byvej i Måløv. En 60-årig kvindelig bilist skulle foretage et venstresving i et kryds, hvor hun overså en 57-årig mandlig cyklist, hvorfor der skete et sammenstød. Manden slap med en mindre skade og blev kørt på hospitalet til undersøgelser. Kvinden blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet hun havde overholdt sin vigepligt. Hun erkendte i øjeblikket. 

 

20-årig mand sigtet for narkokørsel i Brøndby

En politipatrulje standsede onsdag den 25. marts kl. 02.10 en 20-årig mandlig bilist på Korsdalsvej i Brøndby. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket.

 

18-årig mand sigtet for narkokørsel i Ishøj

Onsdag den 25. marts kl. 00.57 standsede en politipatrulje en 18-årig mandlig bilist på Vejlebrovej i Ishøj. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han blev ligeledes sigtet for at være i besiddelse af narko. Han nægtede begge sigtelser i øjeblikket.

 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 

33-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Hvidovre

En politipatrulje standsede tirsdag den 24. marts kl. 11.40 en 33-årig mandlig bilist på Holbækmotorvejen ved Hvidovre, idet han kørte over den tilladte hastighed. Han blev sigtet for dette, som han erkendte i øjeblikket. Han blev ligeledes sigtet for kørsel uden førerret, idet han ikke havde kørekort. Han erkendte i øjeblikket.

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

 

25-årig kvinde sigtet for spirituskørsel i Taastrup

En politipatrulje kørte onsdag den 25. marts kl. 00.39 til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Firkanten A i Taastrup. Et vidne havde set en bilist miste herredømmet over bilen, hvorfor bilisten ramte et træ. Bilisten – en 25-årig kvinde – slap uden skader, og patruljen skønnede hende alkoholpåvirket, hvorfor hun blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Hun nægtede i øjeblikket. 

 

46-årig mand sigtet for spirituskørsel i Taastrup

Mandag den 23. marts kl. 00.18 bragte en politipatrulje en 46-årig mandlig bilist til rutinemæssig standsning på Roskildevej i Taastrup. Manden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket.

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

 
Kilde: Københavns Vestegns Politi